ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΚΛΟΓΩΝ

Custom εφαρμογή intranet για την καταχώρηση εκλογικών αποτελεσμάτων.

Λογισμικό Εκλογών

Περιλαμβάνει: καταχώρηση αποτελεσμάτων, διασύνδεση με τη Singular Logic, προβολή παρουσίασης αποτελεσμάτων, PDF Reporting και πολλών ακόμη λειτουργιών.

Ξεφεύγοντας από την νόρμα των εφαρμογών αυτού του είδους, χρησιμοποιήσαμε τεχνολογίες web μέσω intranet δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στον σχεδιασμό του UI της εφαρμογής, χωρίς περιορισμούς.

Το interface της εφαρμογής σχεδιάστηκε με γνώμονα την εύκολη, γρήγορη και χωρίς λάθη καταχώρηση αποτελεσμάτων.

Επιπλέον προσθέτοντας Responsive Design στη συνταγή, προσαρμόσαμε την εφαρμογή σε όλα τα διαθέσιμα ήδη οθονών από τις μικρές 15 ιντσών μέχρι τις 22άρες wide χωρίς να αφήνουμε ανεκμετάλλευτο screen real estate.

Το βασικό κομμάτι της εφαρμογής “πατάει” πάνω στο micro-framework Silex.

Το Silex είναι μια light εκδοχή του Symfony2 framework, ιδανική λύση στην προκειμένη περίπτωση για την διασύνδεση των custom τμημάτων της εφαρμογής (PRF Reporting, Singular Logic Bridge).

Επιπλέον η ιδιομορφία του συγκεκριμένου έργου, που απαιτούσε διαφορετικές βάσεις δεδομένων για κάθε νομό, απέτρεψε την χρήση κλασσικών λύσεων ORM’s και λύθηκε με χρήση custom SQL πάνω σε ένα light persistence layer.

Το online κομμάτι της εφαρμογής που αφορά την παρουσίαση αποτελεσμάτων στο κοινό, δημιουργήθηκε πάνω στο δημοφιλές PHP framework Laravel.

Όπως και στην κύρια εφαρμογή το frontend υλοποιήθηκε με το Bootstrap 3, ώστε να έχουμε responsive σχεδιασμό.

Σχετικά με επιλογή των εργαλείων που χρησιμοποιήσαμε, οι προτιμήσεις μας κλίνουν προς open source και high quality software με test coverage.

Τα Symfony2 και Laravel frameworks ικανοποιούν τα παραπάνω στο ακέραιο και επιπλέον είναι στις top προτιμήσεις των developers όπως θα δείτε στο github.

Δες Περισσότερα Έργα