ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δες πώς σχεδιάσαμε τη νέα ιστοσελίδα για να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες και να βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ του Δήμου και των πολιτών.

Δες το site
Δήμος Τρίπολης

Σχετικά με τον Δήμο Τρίπολης

Ο Δήμος Τρίπολης ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και έχει έδρα την Τρίπολη, την ξακουστή «Πρωτεύουσα του Μοριά».

Η Πρόκληση

Από την αρχή, η εταιρεία μας ξεκίνησε να σχεδιάζει μια ιστοσελίδα που όχι μόνο θα ανταποκρίνεται, αλλά θα υπερκαλύπτει τις ανάγκες των δημοτών της Τρίπολης.

Εργαστήκαμε πολύ στο κομμάτι της έρευνας και της ανάλυσης με σκοπό να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Εφαρμόσαμε τις βέλτιστες πρακτικές και σύγχρονες τεχνολογίες για να διασφαλίσουμε ότι η ιστοσελίδα θα είναι ασφαλής, θα περιέχει καινοτομίες, θα είναι φιλική προς τον χρήστη και θα ανταποκρίνεται στις υψηλές προδιαγραφές που έθεσε εξ ’αρχής ο Δήμος.

Ανακατασκευή Ιστοσελίδας

Design

Σχεδιάσαμε ένα καλά μελετημένο minimal design για την ιστοσελίδα για να παρέχουμε εύκολη πλοήγηση σε όλους τους χρήστες.

Αναδείξαμε το εμβληματικό άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που δεσπόζει στην Πλατεία Άρεως, όπου χρειάστηκε να γίνει ειδική επεξεργασία της εικόνας για να έρθει σε ισορροπία με το design της ιστοσελίδας.

Λειτουργίες

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της νέας ιστοσελίδας είναι ο Οδηγός του Πολίτη, όπου σχεδιάστηκε πολύ προσεκτικά ώστε να παρέχει στους πολίτες κάθε είδους πληροφορίες για τις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις του δήμου.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό της ιστοσελίδας είναι οι δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες«Βελτιώνω τον Δήμο μου» και «Βοηθάω τον Δήμο μου».

Αυτές οι υπηρεσίες δημιουργήθηκαν για να δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη βελτίωση του δήμου, είτε αναφέροντας προβλήματα είτε προσφέροντας βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Στην ενότητα Εκδηλώσεις, δημιουργήσαμε διάφορες παραλλαγές περιεχομένου για τη σωστή παρουσίαση μονοήμερων αλλά και πολυήμερων εκδηλώσεων του Δήμου.

Στον Χάρτη Τουριστικού Ενδιαφέροντος ενσωματώσαμε όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος που υπάρχουν στον Δήμο, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να βρει εύκολα την τοποθεσία και τα στοιχεία επικοινωνίας για καθένα από αυτά.

Η ιστοσελίδα υλοποιήθηκε στο Craft CMS ώστε να είναι εύκολη η διαχείριση του περιεχομένου και χρησιμοποιήθηκαν μοντέρνες τεχνολογίες web όπως: Vite, Tailwind CSS, Alpine JS και Typescript.

Επιπλέον, έχει εξαιρετικό speed performance, είναι συμβατή με κάθε κινητή συσκευή, είναι φιλική προς τον χρήστη και βελτιστοποιημένη με το πρότυπο WCAG για να παρέχει καλύτερη προσβασιμότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Δες Περισσότερα Έργα