Google update: Συμβατότητα με κινητές συσκευές

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε ένα καινούργιο update στη μηχανή αναζήτησης Google, σχετικά με τη συμβατότητα των ιστοσελίδων στις κινητές συσκευές.

Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες πληροφορίες από την Google, αλλά όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα σημαντικό update που θα επηρεάσει τα οργανικά αποτελέσματα.

Τι πρέπει να διορθώσετε στο site σας για να είναι mobile friendly:

1. Μη-χρήση τεχνολογιών flash

Οι περισσότεροι mobile browsers δεν υποστηρίζουν flash. Αντί για flash μπορείτε να χρησιμοποιήσετε html5 και javascript.

2. Viewport not configured

Προσθέστε το meta viewport tag σε όλες τις σελίδες του site σας. Έτσι, οι browsers θα καθορίζουν τις διαστάσεις της σελίδας και θα τις προσαρμόζουν στις κινητές συσκευές.

3. Fixed-width viewport

Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα responsive design για το site σας καθορίζοντας τις διαστάσεις της σελίδας ανάλογα με την οθόνη των κινητών συσκευών.

4. Content not sized to viewport

Θα πρέπει το περιεχόμενο των σελίδων (κείμενο, εικόνες), να είναι ευανάγνωστο από τις κινητές συσκευές, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να κάνει οριζόντιο scroll.

5. Small font size

Το μέγεθος της γραμματοσειράς θα πρέπει να είναι κατάλληλο ώστε ο χρήστης να μη χρειάζεται να κάνει zoom για να διαβάσει το περιεχόμενο της σελίδας.