Χρήσιμες οδηγίες για τη βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης

Πώς μπορείτε να βελτιώσετε την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης;

Ενημέρωση του site μας με “καλό” περιεχόμενο

όπως έχει αναφέρει ο master της google, Matt Cutts, το περιεχόμενο της ιστοσελίδας πρέπει να είναι μοναδικό, καινοτόμο και πλήρες. Δεν χρειάζεται να γράφουμε κάθε μέρα άρθρα για το site μας, αλλά όταν το κάνουμε να το κάνουμε καλά.

Οργάνωση του περιεχομένου

Θα πρέπει ο χρήστης να μπορεί να βρίσκει εύκολα και γρήγορα αυτό που ψάχνει σε έναν ιστότοπο. Η πλοήγηση του χρήστη μέσα στην ιστοσελίδα αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο seo.

Εξωτερικά links – Outbound links

Τα εξωτερικά links μιας ιστοσελίδας είναι αυτά που δείχνουν σε ένα διαφορετικό url από το δικό μας. Είναι σημαντικό να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα εξωτερικά links καθώς “αποδυναμώνουν” το δικό μας domain page rank.

Meta tags

Κάθε σελίδα του site μας πρέπει να έχει μοναδικό meta-title & meta-description για να είναι ευανάγνωστη στους χρήστες και στις μηχανές αναζήτησης.

Δομημένα δεδομένα

Με την χρήση της υπηρεσίας schema.org, μπορούμε να δημιουργήσουμε δομημένα δεδομένα στις σελίδες του site μας και να βοηθήσουμε τις μηχανές αναζήτησης να αναγνωρίσουν καλύτερα το περιεχόμενο της ιστοσελίδα μας.

Blog

Η χρήση του blog σε μια ιστοσελίδα, δείχνει στις μηχανές αναζήτησης ότι υπάρχει “φρέσκο” περιεχόμενο και πρέπει να το επισκέπτονται συχνά.