Γιατί το Drupal είναι από τα κορυφαία CMS στον κόσμο

To Drupal είναι ένα ανοικτού κώδικα CMS και ένα από τα πιο ευέλικτα συστήματα διαχείρισης περιεχόμενου στον κόσμο, έχοντας λάβει την εμπιστοσύνη του Λευκού οίκου, του BBC και περισσοτέρων από 1.000.000 site στον κόσμο.

Σταθερό και ασφαλές

Διαθέτει μία ομάδα από επαγγελματίες ειδικούς σε θέματα ασφαλείας, οι οποίοι ψάχνουν συνεχώς και «κλείνουν» τα κενά ασφαλείας που ανακαλύπτουν στο σύστημα.

Ευέλικτο και επεκτάσιμο

Το Drupal είναι σχεδιασμένο για απλά και πολύπλοκα site, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να το επεκτείνουν όσο αυξάνονται οι ανάγκες τους.

Open Source

Διαθέτει μια τεράστια κοινότητα 1.000.000 χρηστών και προγραμματιστών που συμμετέχουν στην ανάπτυξη και βελτίωσή του.

Απονέμεται δωρεάν σε όλους, βάση των όρων χρήσης της άδειας “GPL”, General Public Licence.

Drupal Views

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Drupal έναντι των υπολοίπων open source CMS είναι τα Views.

Παρέχουν εξαιρετική ευελιξία στον προγραμματιστή και βοηθούν στην συντήρηση δυναμικών ιστοσελίδων με τρόπο που δεν επηρεάζεται η ασφάλεια του συστήματος.

Δικαιώματα Πρόσβασης στους χρήστες

Τα δικαιώματα των χρηστών στο Drupal, ακολουθούν το μοντέλο ACL, υπάρχει δηλαδή ακρίβεια στο «ποιος μπορεί να εκτελέσει κάποια εργασία πάνω σε ένα αντικείμενο».

Για παράδειγμα, σε ένα ειδησεογραφικό site οι αρθρογράφοι με αντικείμενο τα Αθλητικά, πρέπει να έχουν δικαιώματα για εισαγωγή άρθρων μόνο σε αυτή την κατηγορία.

Διαθέτει εύχρηστο back-office

Συγκριτικά με τα υπόλοιπα open source cms όπως WordPress, Joomla, DNN, κ.ά, διαθέτει πιο εύχρηστο back-office για την διαχείριση του περιεχομένου